Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • felix...

    COF $ 52.99
    Capital One Financial Corp. -0.19
    Shares Short 45,356,100
    Days To Cover (Short Ratio) 3.9
    Short % of Float 12.31 %
    Short % Increase/Decrease 15.48 %
    Price % Change (52-wk) -27.70 %
    % from 52-Week HIGH ( 82.25 ) -55.22 %
    % from 200 DAY MA ( 53.55 ) -1.06 %
    % from 50 Day MA ( 48.48 ) 8.51 %
    % from 52-Week LOW ( 37.41 ) 29.40 %
    Shares Short -Prior Mo 39,275,000
    Todays Trading Volume 7,094,252
    Avg. Daily Volume 11,569,600
    Volume vs. Avg 61.32 %
    Market Cap 19,764,443,727
    Outstanding Shares 372,984,407
    Float 368,330,000
    % Held by Insiders 1.05 %
    % Held by Institutions 87.10 %
    EPS 3.97
    PE Ratio 13.40
    Sector: Financial
    Industry: Credit Services
    Exchange NY

    avatar

    04.04.2008. (10:32)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    i ovako bolestan ipak MORAM PRIMJETITI (kad si vec tako ljubezno zabiljezio level COF dan iza preporuke), da je danas, pet dana kasnije, isti Capital One Financial Corp. (COF) At 50.63 Down 2.88 a da je opcija put@50 april dobila skoro 40% samo danas (+0.90 na 2.20). Not to shabby!

    avatar

    10.04.2008. (04:29)    -   -   -   -  

  • felix...

    Uz dobre želje za brzo ozdravljenje dragi OptionMaster u vezi ovoga trejda uputio bih ti čisto tehničko pitanje o izboru expiracije.Kako vidim izabrao si april radi leveragea,ali gledajući malo dugoročnije mogli bi uhvatiti i još veći pad bez repozicioniranja.Meni su brokerske provizije odnijele više od 30% zarade pa sam odlučio mijenjati strategiju pri manje volatilnom marketu,makar imam teških problema ignorirati najave suprotnih pomaka na kratkoročnim chartovima na koje sam navikao pri daytradingu pa sam upropastio par trejdova preranim izlaskom...Uspređujući COF puteve na strikeu 45 pokušao sam izabrati expiraciju may ili jun,neovisno o I.V..tako sam došao do zaključka da je jun na današnji dan teoretski puno isplativiji jer iako ima elastičnost od 4,8% za 1% pomaka na dolje naspram may opcija sa elastičnošću 6,9% za opciju naprema 1% pomaka cijene dionice na dolje do majske expiracije preostaje 35 dana,a do junske 70(duplo više).Prema protoku vremena junske su itekako isplativije jer je pola od 6,9=3,45...dok junske opcije na istom strikeu imaju puno veću elastičnost od 4,84%.Jasno je da kratkoročnije opcije imaju veći leverage,ali pretpostavljem da se slažeš da bi pad mogao biti sporiji,ali puno dugoročniji?I na kraju današnja vijest,na žalost kasno jer je u aftermarketu dionica pala za 10%..možda se uspije i uhvatiti kakva sića..?"The broker say Washington Mutual's mortgage portfolio has between $17 billion and $23 billion in losses, of which only $3 billion have been recognized. Goldman Sachs recommends being long WM bonds and shorting shares and cuts their price target to $10 from $12. "Kaj Ti misliš?Pozdrav

    avatar

    11.04.2008. (15:13)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Kao prvo hvala ti na dobrim zeljama, dragi Felixe. Imam novi unos gore, imacu nadam se jos jedan preko vikenda (o Yhoo-MSFT mergeru i mogucem playu) a evo i tebi odgovaram, tako da pomalo prizdravljam i spremam se za iduci tjedan pun najava i objava zarada, iznenadjenja i nadam se obnovljeno povecane volatilnosti.

    Sto se tice tvog pitanja, prvo da ti odgovorim ukratko a iza toga sa primjerom! Ja trejdam, kao sto znas, na DOGADJAJE, vijesti i sl. To je ono sto se zove EVENT TRADER. Kao EVENT TRADER imam DEFINIRANU VREMENSKU TOCKU ZA TREJD a kad velim TOCKU mislim na PERIOD u kojem ocekujem da se vijest, novost, dogadjaj, obznani i postane POZNAT MARKETU i time "uprajsira" u cijenu dionice. Nastojim izbjeci stil : "ajmo uzeti 3-4 mjeseci dugu put opciju pa vidjeti gdje ce zavrsiti" -tip trejdanja (osim u iznimnim slucajevima kad moram jer se dogadjaj ne zna uopce ni otprilike kad ce se zbiti). Razlog zasto je tako opasnije trejdati sada je zbog OVOG OVAKVOG MARKETA koji ce ti dati veliku zaradu ako si u pravom smjeru pozicioniran, recimo da su u pitanju PUTevi jer je ovo bear market, samo da bi ti sve UZEO NATRAG sutradan u jednom od BEAR-RUNoova od +300 i vise pointa, kakve smo ovih dana vidjali! Ili obratno. Primjeri su mnogi. Putevi na Citibank koje sam imao i ja i moj brat bili su na vrhu kad je C bio na dnu oko 18-i-nesto i ako nisi izasao na vrijeme, evo C-a nazad na 24! Sad ako drzis jednu put opciju za recimo JUNE, trebati ce pasti JOS VISE od zadnjih 18 da bi put opcija dobila istu vrijednost koju je vec onda imala. Cemu to ako se moze dici profit i re-pozicionirati? radi $30 brokerge feeja? Sta me briga za $30 ako ih PLATI MARKET tj platim ih od ZARADE koju sam upravo ostvario?

    Za "zivi" primjer upotrijebiti cu svoj trejd opisan dolje u unosu o NLY trejdu u kome se dogodilo da je NLY uspjesno "potonuo" ostavljajuci me sa PUTEVIMA duboko ITM! Evo sta pisem dolje:

    Ukupno ovaj trejd sada zavrsio JAKO ZANIMLJIVO jer NLY@17.5 PUT vrijedi trenutno oko 3,000 sto je zarada od $1,700 na $1,300 ulaska ili oko 130%!

    OK sad odi i pogledaj taj isti PUT@17.5 za April ili May (sto bi bio ekvivalent 2-3 mjeseca drzanja tj da sam uzeo April u Martu). Koliko vrijedi? Iako se NLY trejda sada na 15.75, put@17.5 vrijedi samo oko 1.70 za April i oko 2.0 za May, sto je FAR CRY od gornjih 3.00 u Martu za isti taj Martovski put kad sam ga bio prodavao. I Da ne spominjem da bi u onim trenutcima APRILska opcija bila skuplja kod ulaza nego Martovska.

    E sad znam argumenat "Ali da sam kupio MAY u MARTU mogao sam izaci RANIJE, recimo ISTO KAD I TI, moja opcija bi imala jos vecu vrijednost jer ima veci TIME VALUE, ne?" .... A moj odgovor: "Naravno, ali CEMU ONDA KUPOVATI MAY i cijeli taj time value ako mislis izaci u Aprilu? Realtivna zarada bila bi ti manja vjerojatno jer si platio vise za vremenski skuplju opciju" Ti pises o DAYTREJDANJU a spominjes dionice 2 mjeseca unaprijed. Mislim da ako te te kratke karte IZBACE IZ TREJDA svojim signalima, nema nikakve sigurnosti da to nece uciniti i na DULJIM OPCIJAMA. To je pitanje da li nesto shvacas kao SIGNAL ili kao ShUM u Marketu i ako zelis trejdati na dulje opcije trebas malo "oguglati" na krace signale ili uzeti druge katalizatore od cisto samo tehnickih za izlaz.

    ZATO POANTA JE OVO (barem za mene): TREBAS IMATI NEKI TIME HORIZONT OMEDJEN NECIME! Omedjen vrijednoscu na kojoj cekas izlaz ili nekim DOGADJAJEM (zarade) ili NECIM sto iscekujes (konferencija). Market kaznjava te financijske firme ali na temelju nekih podataka i to tako da nakon vecih kazni slijedi period POVRATKA tj OPORAVKA dionice u kojem tvvoji putevi gube vrijednost! Zato kad tempiram trejd izlazim NAKON sto se to nesto dogodilo i AKTIVIRALO!

    JAKO PUNO vise od toga (ili manje) moze biti NE-efikasno ili kako vidim da doma sad po novom pisete NE-ucinkovito! Samo cu platiti extra time value koji mi se moze po putu rastopiti. To je kao da kupite sladoled na vrucem srpanjskom danu . Necete ga kupiti dva sata prije nego ga mozete jesti (ako nemate frizidera) jer znate da ce vam se rastopiti i da cete ostati sa praznim kornetom u ruci. Ali ako MORATE onda cete kupiti mozda 8 kuglica da bi vas (nakon sto se 6 rastope) zapale mozda 2-3 na kraju! Sad sam taj kornet (drska) jos uvijek moze biti pun sladoleda (Intrinstic value kao 1.70 danas@17.5 put u NLY) ali je obilje kuglica iznad vase ruke (time value) vec svo rastopljeno predgim cekanjem! A ako nismo trebali/mislili cekati mogli smo uzeti manji sladoled! Na kraju bolje da nas zapadne IKAKAV SLADOLED (vrijednost) nego NIKAKAV ! Nezgrapan usporedba ali po meni tako nekako! Pozdrav prijateljU!

    avatar

    12.04.2008. (01:19)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Mislim NEMOJTE ME krivo shvatiti, NISAM ja uopce PROTIV trejdanja i duljih, vise-mjesecnih opcija, cak i LEAPSOva, samo je pitanje planiranja tj zasto ulazimo u poziciju. NE radi toga da "NABASAMO na eventualni trejd slucajno" niti da se "na taj nacin sprijecimo sami sebe od daytrejdanja" nego sa nekim planom da npr. uhvatimo period PRIJE objave zarada ili samu objavu zarada ili npr da docekamo neku objavu, vijest, novost, promjenu interesa, izbor predsjednika, odluku o lijeku, neku vaznu konferenciju, ili NAJARIANOV tip koji vidi veliki volumen na odredjenom strajku za odredjeni mjesec. JA osobno NE MOGU TREJDATI NA NIKAKAV ISKLJUCIVO TEHNICKI POKAZATELJ, ma kako dobar on izgledao. Jednostavno NE MOGU. NE ZELIM SE ni PRIVIKAVATI NA TAKO NESTO . Mogu sravniti tj provjeriti da li se i tehnicki gledano trejd slaze ali iskljucivo ici na grafikone to ne. Mislim drago mi je da ste OPCIJE.COM pretvorili u T/A "gnijezdo" i da se tamo svi slazete i pomazete. Iskreno me to veseli ali JA OSOBNO NEMAM POTREBE postajati tehnicki trejder sad kad sam ovaj svoj stil usavrsio. Mogu sagledati neki grafikon ali 9 od 10 puta MORAM IMATI BAREM NEKI KATALIZATOR STVARNOG DOGADJAJA da bi mogao u trejd. Jedini izuzetak je VIX koji trejdam vise tehnicki .

    avatar

    12.04.2008. (02:20)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Ali da rezimiram odgovor na tvoje pitanje u recenici-dvije (jer mi se cini da sam gore malo oduljio) kad uhvatim veliku zaradu IZLAZIM IZ TREJDA bez obzira koliko jos VREMENA ima pa prema tome OBRNUTO GLEDANO, ne uzimam vrijeme samo zato da ga imam nego jer ocekujem neki katalizator u nekom odredjenom periodu. Za bolji primjer vidi unos ovaj vikend o Yahoo-takeover trejdu! pozdrav!

    avatar

    12.04.2008. (03:57)    -   -   -   -  

  • felix...

    Trejdam itekako i na očekivane događaje.Evo npr. ušao sam u DAL callove u očekivanju odluke sindikata pilota o prihvaćanju merganja,(jučer sam izašao ITM na callove 10 za may jer neću čekati ev.negativnu odluku:)...i to je bio ulaz taman prije vijesti o masovnom otkazivanju letova...:)Nije mi bilo lako,ali ostao sam u callovima...isplatilo se progutati knedl jer znam već iz iskustva prateći vijesti,pa čak i forume njihovih pilota...o tome da se ne radi o katastrofi,baš poput terorističkih napada i odgovora marketa na iste.Također sam ušao na WM(spread sa naglaskom na putevima...dio callova sam prodao jučer na špici cijene nakon početnoga pada)...u očekivanju loših earningsa...Pozdrav i hvala na odgovorima.

    avatar

    12.04.2008. (05:43)    -   -   -   -  

  • felix...

    Evo sada imam više vremena pa mogu ostaviti kakav suvisliji komentar...Drago mi je da si prizdravio.Hvala na opširnom komentaru i odgovoru.Samo bih odmah htio razriješiti mali nesporazum.Istina je da daytradeam i služim se pri tome samo tehničkim pokazateljima,ali isto tako i da trejdam na vijesti kao npr.gore spomenute puteve za WM...earningsi u utorak,na temelju znaš i sam već kakvih glasina...Sve ovo oko topljenja sladoleda ...je meni već odavno jasno,ali ja se nadam da će ući vrlo duboko ITM(naglasak na intrističkoj vrijednosti ovoga puta i to puno prije nego se vremenska vrijednost istopi) sa svojim junskim PUTEVIMA na DIA i to vrlo skoro.Razlog je upravo taj kaj je dugoročnija opcija puno otpornija na RUNove u bear marketu pa bez većih stresova mogu podnijeti teret duljega ostanka u poziciji,pa makar to značilo i manju zaradu,a to je u početnom stadiju u kojem se nalazim meni ipak NAJVAŽNIJE jer si ne mogu dopustiti veći rizik ...Da ne pišem i o Drj evim tipovima kao što je bio MU(vidi u komentaru dolje),a koji se osim na volumenu temeljio na earningsima...(kombinirano-očekivana vijest definiranog datuma sa opcijskim volumenom)..naravno da sam ušao u trejd i zaradio,ali sam uspio prodati po 0,35,a ne 0,40 kaj bi bilo +100%,i svejedno sam super zadovoljan.Daleko od toga da ulazim na svaki tip.Sada sam ostao na samo još dvije njegove preporuke unatoč tome kaj ih objavljuje puno više.Npr. na CITIGROUP nisam htio ulaziti što se pokazalo ispravnim...
    Samo bih htio dodati da Opcije com nikako nisu ISKLJUČIVO tehnički orijentirane,makar se brzinskim pregledom može steći takav dojam jer je AD jako zastupljen.Mislim da će od sada,kada smo razjasnili AD biti zastupljen jednako kao i svi drugi pokazatelji ....Sve se itekako prati,od vijesti ,najava događaja,marketa...,a ADom se koristi kao pomoćnim indikatorom.I mogu ti reći da ako ništa drugo jako puno vrijedi kao psihološki faktor jer kratkoročno ZBILJA ali zbilja sa sigurnošću može predskazati smjer i snagu pomaka.Ponekad u slučaju jačih trzaja radi se o svega par sekundi prednosti koje mogu biti dovoljne da se kapitalizira prednost.Ne ta,fa,news ili bilo kaj drugo i ISKLJUČIVO samo to..."become a FUSIONIST" bio bi moj pravi slogan.Ako nema drugih prilka zašto ne i tehnički daytrading,samo mi je ponekad teško s psihološke strane povezati različite stilove u jedan.Ako nema prilka za daytrading zašto ne CNBC,servis...uz dodatno istraživanje i ev. analizu.Iam jako puno korisnih i uspješnih pristupa,a i njihovih kombinacija,samo je pitanje marketa kada će koji od njih biti uspješniji i primjenjiv u danom trenutku u marketu.Kada je market otvoren CNBC je uvijek uključen.Tu i tamo se i grdo pogriješi,ali i to je ljudski:)

    avatar

    12.04.2008. (14:55)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Apsolutno se slazem Felix. Ja smatram svojim propustom to sto tehnicko trejdanje nije vise zastupljeno u mojem stilu, ali volim vidjeti POTVRDU u tehnickim pokazateljima (npr kad si ono dao hint da tvoji AD pokazatelji upiru na pad, ja sam to bio iskoristio za svoj trejd). Ipak te OHRABRI kad (uz vijest koju cekas) imas jos neku POTVRDU za svoju isplaniranu poziciju. To svakako POMAZE. Fuzionist bi bilo IDEALNO samo moramo paziti da u tom POKRETU (nazovimo ga FUZIONISTICKI) ne padnemo u drugu zamku a to je da ljude onda TJERAMO da na SILU, POSTO-POTO koriste statisticki JEDNAKO sve parametre (vijesti, fundamentalno i tehnicko trejdanje). Kako ja shvacam FUZIONISTICKO trejdanje je da se KORISTI SVE BEZ OGRANICENJA (sve sto ti pomaze za trejd - a legalno je) tj sva 3 nabrojana stila. Sa druge strane NE ZNACI DA SVAKI OD NJIH trebas tocno koristiti 1/3 da bi bio FUZIONISTA. Dovoljno je da si OTVOREN za sve, ali i unutar FUZIONIZMA postojace oni koji favoriziraju ovo ili ono cisto jer im je to izgradjeni stil. Kao sto ti velis nekad je pitanje MARKETA koji ce kad raditi bolje! Puno pozdrava i cestitaka na uspjehu u trejdanju kao i radu na OPCIJE.COM!

    avatar

    12.04.2008. (21:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...